Ambitiedocument Crailo vastgesteld!

De meest duurzame wijk van ‘t Gooi en misschien wel van Nederland’, zo sprak gedeputeerde Elisabeth Post over ‘Buurtschap Crailo’ bij het feestelijk tekenen van de koopovereenkomst voor terrein van de voormalige Palmkazerne. SVP maakte het ambitiedocument voor de ontwikkeling van het 40 hectare grote gebied. Het ambitiedocument werd begin deze week tegelijk met de aankoop door de raden van gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren vastgesteld.

Het tot op heden afgesloten bosrijke kazerneterrein heeft een fantastische ligging aan de zuidkant van Bussum, direct gelegen aan de Bussumerheide en ontsloten vanaf de A1. Het terrein gaat  ontwikkeld worden tot een nieuw groen woon- en werkgebied.

De gemeenten hebben zeer hoge ambities ten aanzien van duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en het programma.  SVP werkte deze ambities uit langs de volgende vijf pijlers: 1) Eén Buurtschap, 2) Focus op buitenleven, 3) Samenhangend ecosysteem, 4) Energiepositief en materiaalbewust en 5) innovatief ondernemerschap.

Voor de ontwikkeling wordt een ontwikkelmaatschappij opgericht en de plannen zullen worden uitgewerkt samen met omwonenden.