‘Back to school’ met Johan en James

Dat wij leren en kennis doorgeven hoog in het vaandel hebben staan, is hopelijk niet ongemerkt aan u voorbij gegaan. Een leven lang leren en ontwikkelen zorgt ervoor dat ons werk leuk blijft. SVP-er en student aan de Academie van Bouwkunst James Heus zit op dit moment midden in de afronding van zijn afstudeerproject. Oud SVP-directeur Johan Galjaard begeleid hem daarbij. Lees mee hoe deze samenwerking tot stand is gekomen:

Johan vertelt: “Wij zaten beide in het hoekje van onze grote open kantoorruimte, naast elkaar. Dat was een feest van referentieprojecten, nieuwe namen en informatie heen en weer.” James: “Johan was de enige die tegen het geluid van mijn ‘vogelpoep methode’ kon, een manier van tekenen waarbij je stippen op papier maakt. Daarom zat ik naast hem. Na al die vakinhoudelijke gesprekken kwam bij mij al snel het idee om Johan te vragen voor mijn afstudeercommissie. Hij heeft zoveel kennis, is verhalend en een sterke ontwerper, dat is zo waardevol tijdens het afstuderen.”

Johan: “Voor mij een hele eer natuurlijk. Kennisuitwisseling en jong talent begeleiden is zo belangrijk, want geschiedenis is je vriend. ‘Niets is nieuw’ zei Goethe al.”James vult aan: ”Maar als je weet wat er al is gedaan, kun je vernieuwend zijn.” Er wordt instemmend geknikt door Johan: “Andersom leer ik ook elke keer weer van James. Naast dat hij een ster op de computer is, kan hij wat hij tekent ook heel goed koppelen aan de inhoud. Wat wil je eigenlijk na het afronden van de Academie van Bouwkunst nog leren James?”James antwoordt: “Ontwerpen in andere culturen fascineert mij, ik zou mij graag meer willen verdiepen in wat andere landen met een stedenbouwkundig ontwerp doen. Nog genoeg te leren, maar voorlopig even niet meer op school.”