Buurthubs voor deelmobiliteit

Het delen van (elektrische) fietsen, scooters en autos, deelmobiliteit dus staat hoog op de lijst van de gemeente Utrecht. Internationale voorbeelden laten zien dat deze plekken van ‘uitwisseling’ met de juiste aanvullende functies ook de sociale en economische motor van een buurt kunnen zijn. Wij gaan de komende maanden aan de slag met ‘het Cookbook’ voor hubs: welke functies, gebruikers, locaties en wat voor beheer zorgen voor een succesvolle buurthub? Aan de hand van het cookbook kiezen we samen met de gemeente een aantal interessante combinaties. Deze pilots werken we uit, worden in 2021 gerealiseerd en het functioneren zal worden gemonitord. Wij zijn nu al benieuwd naar de resultaten!
Het uiteindelijke doel? De uitrol van een  netwerk van Buurthubs over heel Utrecht. Wij zijn blij dat we met van Advier, de meest ervaren mobiliteitsexpert van Nederland aan deze studie mogen werken en de ongebaande paden mogen verkennen op het gebied van mobiliteit.

SVP wint samen met Advier de selectie voor het maken van een visie op buurthubs in de stad Utrecht. De internationale ervaring van Advier en de integrale blik van SVP blijkt een top combinatie. Eerder stond het thema van deelmobiliteit centraal in onze projecten bij Buurtschap Crailo en het onderzoek naar De Stad van de Toekomst.