Directiewissel – Waarom Marjon Mors bij SVP is komen werken (en blijft)

Begin januari kondigde SVP een directiewissel aan, per 1 januari 2019 heeft Gideon de Jong het stokje na 19 jaar van Marjon Mors overgenomen. Een interview met Marjon Mors waarin ze terugblik op 20 jaar SVP:
‘Toen ik bijna twintig jaar geleden als projectarchitect van Teun Koolhaas bij SVP over de vloer kwam, voelde ik de goede sfeer van het bureau. Na mijn reactie op een vacature kon ik bij SVP aan de slag en binnen een jaar werd ik gevraagd tot de directie toe te treden’. Marjon heeft als directeur een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van SVP op architectonisch gebied. ‘We zijn uitgegroeid tot een volwaardig architectenbureau waar alles tot en met het laatste detail in BIM wordt uitgewerkt. Met recht kunnen we ons nu een integraal ontwerpbureau noemen waarbij architectuur en stedenbouw op alle schaalniveaus doordacht en uitgewerkt worden’. Tegelijkertijd heeft ze ervoor gezorgd dat de kenmerkende sfeer behouden is gebleven. Marjon was als architect, maar ook als interieurarchitect verantwoordelijk voor talloze woningbouw en scholen. Het is ook om die reden dat haar interesse en expertise bij scholen ligt: ‘dit type gebouw wordt tot en met het interieur ontworpen’. Als scholenexpert stond zij aan de wieg van het concept Slimme School, de voorloper van het hedendaagse Integraal Kind Centrum.

Marjon heeft haar functie als directeur met inzet en plezier uitgeoefend, maar het is tijd voor een verandering: ‘Ik wil weer meer de inhoud in, vandaar dat ik als projectarchitect bij SVP blijf’. Marjon is gelukkig met de komst van Gideon de Jong. ‘In het verleden hebben we al heel fijn samengewerkt en ik kijk met vertrouwen naar de toekomst: de kwaliteit zal blijven stijgen en ook over de sfeer maak ik me geen zorgen’. Wij zijn blij dat Marjon haar kennis en netwerk ook de komende jaren nog voor het bureau wil blijven inzetten.