Eind manifestatie onderzoek naar Stad van de Toekomst

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Dat is de vraag waar wij ons gedurende 2018 mee bezig hebben gehouden als teamtrekker, onder leiding van Esther Vlaswinkel, van één van de ontwerpteams voor het BNA onderzoek Stad van de Toekomst.

Team Stadsvrijheid heeft oplossingen bedacht voor de testlocatie stadsrand oost van Utrecht. Als het aan team ligt verandert dit gebied dankzij de transitie in mobiliteit van de achterkant in de voorkant. Met twee internationale centraliteiten en landschap Kromme Rijn als voortuin. De oplossingen zijn getest in Utrecht maar bieden leerpunten voor alle stadsranden van hedendaagse steden.

Bij een nieuw denkkader hoort nieuw vocabulaire. Woorden als: Het Mengpaneel, een alternatief sturingsinstrument voor gebieden. Met ontwerpinstrumenten als Armatuur en Nollificatie als kan het plan worden vormgegeven.

Ons team presenteerde op de eindmanifestatie in Pakhuis de Zwijger de resultaten op beeldende wijze. Team Stadsvrijheid bestaat uit: SVP, OKRA landschapsarchitecten, CROSS ArchitectureADVIER, The Future InstituteInfo.nl, BPD en The Missing Link.

Klik hier voor meer informatie.