Gideon de Jong: “Ik wil groots zijn in samenwerking”

“Ik ben een gewone jongen die van maken houdt” aldus Gideon. Sinds januari heb je hem bij ons kunnen treffen als directielid, waar hij het stokje over heeft genomen van Marjon Mors. Gideon treedt met zijn terugkomst in de voetsporen van andere SVP-ers, die ook al terugkwamen na vertrek. “Toen ik vertrok bij SVP in verband met de crisis vond ik dat ontzettend jammer, maar ik zag ook kansen om met mijn eigen bedrijf weer stappen te zetten en nieuwe aspecten te ontdekken”.

De opleiding tot architect heeft Gideon genoten via de Academie van Bouwkunst. Tegelijk werkte hij bij architect Koen van Velsen. In die tijd was de architect nog de bouwheer die het complete project uit handen kreeg van de opdrachtgever. Na een aantal grote projecten volgde een particulier project op Borneo eiland in Amsterdam. “Het proces, met een aannemer en de opdrachtgever in de bouwkeet, was een verademing en bracht mij op dat moment dichter bij de kern van ontwerpen en samenwerken”.

“Ik heb het geluk gehad veel verschillende projecten te hebben gedaan en met meerdere architecten te hebben samengewerkt; de verbouw en renovatie van monumenten als de Raad van State, een gemeentelijk Gymnasium en een gemeentehuis. Maar ook de nieuwbouw van kantoren, scholen en woningen”. Hij werkt aan een groot aantal projecten en op diverse schalen van stedenbouw tot interieur en houdt ervan als mensen op elkaars stoel gaan zitten. Hierdoor maakt en geeft hij makkelijk ruimte aan iedereen met wie hij samenwerkt.

Dat hij bij SVP als directeur terug is geeft hij twee redenen voor: “De goede sfeer is hetzelfde gebleven en professioneler geworden en mijn ambitie om circulaire en duurzame projecten te realiseren kan hier met de juiste samenwerkingen worden uitgevoerd. Ik zie ons nieuwe bakens verzetten in de toekomst, welke weet ik nog niet, maar ik wil realiseren wat nog niet gedaan is”.