Grote dromen in een smal huis

Compact wonen is een trend: de kranten staan vol met experimenten als ‘Tiny-houses’ en ‘micro-appartementen’. Maar Tiny houses zijn ontworpen voor bijzondere, vaak tijdelijke plekken en minder passend voor de kleine beschikbare kavels in de stad.

Daarom is SVP op onderzoek gegaan naar een stedelijke variant van het Tiny House en heeft dat gevonden in het Skinny House. Een extra smal woonhuis dat zich goed in straten en stegen, langs pleinen en kades laat verkavelen en zelfs stapelbaar is. Smalle stadswoningen zijn niet nieuw, maar ons team van architecten, stedenbouwkundigen en bouwkundigen kijkt met een integrale en actuele blik. Met als resultaat een écht dun huis, want de breedte start bij 3,26m. Door deze kleine ruimtebehoefte kunnen onze Skinny houses worden ingezet om kleine gaten in het stedelijk weefsel te hechten, maar ook als typologie om grotere ontwikkellocaties te vullen. Ten opzichte van standaard rijtjeshuizen kunnen met dit smalle woningtype 1,6 x meer woningen worden gerealiseerd.

Bij SVP blijft het nooit bij dromen. Zo is de Werkfabriek één van de op onze compact wonen- typologie gebaseerde bouwprojecten. Realisatie was qua financiële haalbaarheid met hoge kwaliteit niet gemakkelijk, maar het lukt ons altijd. Het resultaat: een stoer gebouw met fijne en compacte appartementen voor minder huurkosten.

Bekijk hier de Werkfabriek.