Het duinlandschap als leidraad voor de architectuur

Het continue vakantiegevoel, een eigen strandhuis, genieten van het duinlandschap en leven aan het strand. Dat klinkt als muziek in de oren en juist die gevoelens hebben wij omgezet in een ontwerp voor 50 woningen in het plan DUIN in Almere.

Op het grensgebied tussen het strand en het Kreekbos hebben wij woningen ontworpen met een fraai uitzicht over de duinen, met daarachter het IJmeer, enerzijds en het bos anderzijds. Om optimaal van dit uitzicht te genieten gedurende de dag, hebben we het traditionele woonprogramma omgedraaid. Nu slaapt men op de begane grond en woont op de bovenste twee lagen. Op een solide basis heeft iedere woning zijn eigen strandhuis, waarmee een eigen identiteit kan worden gezocht. Elke woning verdwijnt op zijn eigen manier qua materialisatie ogenschijnlijk in het landschap.

Zo krijgt het plan die typische SVP intergraliteit, waarbij we landschap en architectuur samen laten komen. Bij de selectie voor een nieuwe deelgebied in DUIN kwamen we helaas niet als winnaar uit de bus. Wij zijn desondanks toch heel trots op het mooie plan dat we gemaakt hebben. Ben je nieuwsgierig geworden naar het project? Loop dan hier virtueel door ons plan.