In Nobelhorst huilen kinderen niet

““De aangeplante boompjes waren zo hoog”. zegt hij en hij houdt zijn hand op heuphoogte.” Drie jaar was de Britse avonturier en schrijver Redmond O’Hanlon writer-in-residence in het appartementencomplex De Melkfabriek in Nobelhorst, Almere.

De aangeplante boompje zijn inmiddels volwassen bij het appartementencomplex de Melkfabriek waar O’Hanlon woonde in Nobelhorst. Het gebouw staat letterlijk in het hart van de wijk op het kruispunt van de twee lanen en op de kop van De Brink. Het gebouw was één van de eerste opgeleverde gebouwen en dus een belangrijk visitekaartje voor de wijk. Doordat het gebouw is opgeknipt in verschillende delen, die ieder een eigen materialisatie en kapvorm hebben sluit het gebouw naadloos aan op de omliggende gevarieerde woningen langs de laan. De opgedeelde opbouw van het volume verwijst naar de architectuur van oude fabrieksgebouwen zoals die vroeger ook in dorpen stonden, vandaar ook de naam ‘De Melkfabriek’.
Volgens O’Hanlon heeft hij nog nooit een kind horen huilen in Nobelhorst: “Misschien heeft de wereld in Nobelhorst zijn stekels ingetrokken.” Wij denken uiteraard dat dit komt door ons ontwerp.

Lees meer over O’Hanlon in Nobelhorst in dit artikel van het NRC.

Bekijk hier de Melkfabriek.