Integrale opdracht gewonnen

Dat wij van complexe opgaves houden waarbij stedenbouw én architectuur gecombineerd mag worden door ons is nu wel duidelijk. Wij mogen met een ideale opdracht aan de slag in Vianen!

Voor een bijzondere locatie aan de Lek en naast de binnenstad van Vianen, is door Gemeente Vijfheerenlanden, Waterschap Rivierenland en LEKSTEDE wonen aan SVP gevraagd om een architectonisch plan te maken. Deze locatie stond al in ‘Toekomstdromen voor een Vrijstad’ waar SVP in 2014 aan werkte. De Lekdijk moet versterkt worden en er ligt een forse bouwopgave om aan de woningnood te voldoen (ca. 120 woningen).

In het ontwerp van SVP komt op beide vragen een integraal antwoord. Het groen uit de omgeving wordt doorgetrokken in het plangebied waar drie sculpturen samen een aantrekkelijke nieuwe woonbuurt vormen. De combinatie met de Lekdijk wordt opgezocht door een deel van het parkeren onder de woonblokken en in de Lekdijk te schuiven. Zo komt met de ontwikkeling van dit project weer een droom uit de visie ‘Toekomstdromen voor een Vrijstad’ uit!

Lees hier meer.