Internationale school Utrecht als echt community gebouw

Het door SVP en CROSS ontworpen schoolgebouw op de Uithof in Utrecht biedt ruimte aan maar liefst 40 verschillende culturen. Om het community gevoel te versterken heeft het gebouw één hoofdentree, maar vlak voor binnenkomst worden de jongere en oudere leerlingen slim gescheiden. Het beoordelingsteam zeg over ons voorstel: “De ingang met trap en spiegelplafond ligt op een logische plek, de verkeersstromen zijn slim gescheiden, positief is de splitsing van de entree. Het voelt organisch, open en verwelkomend (…) en alles in een fraaie verbinding met de buitenruimte en het landschap.”
 
Naast het verbinden van de verschillende culturen is er ook ruimte voor het individu. De ruimtelijke opzet van de school voorziet door de verschillende clusters in eigenheid, veiligheid en zelfontplooiing.
 
Benieuwd naar ons voorstel? Je kunt hier meer vinden en lezen.
 
Uit een selectie van vijf gerenommeerde bureaus is de visie van SVP en CROSS voor de Internationale School in Utrecht als winnaar uit de bus gekomen. In samenwerking met DWA, Pieters Bouwtechniek en Copijn landschapsarchitecten.