Kennislab voor Urbanisme

Graag nodig ik u uit voor een nieuw Kenniscafé dat op 5 april plaatsvindt. Deze bijeenkomst staat midden in de stedebouwkundige praktijk. En wel die van de dorpen. Maar gaat het Kennislab voor Urbanisme ook over dorpen? Natuurlijk. Zeker in Nederland is het verschil tussen dorpen en wijken bijna een theoretische. En dus focussen we op 5 april op het dorp. Om ervan te leren voor andere dorpen. Of voor de stad.
Johan Galjaard is, als stedebouwkundige bij SVP Architectuur en Stedenbouw, aan het werk bij de gemeente Barneveld (is dat wel een dorp?). Daar is hij dorpsbouwmeester. En hij is er verantwoordelijk voor de welstandsnota. Die ziet er anno 2013 behoorlijk anders uit dan een aantal jaren geleden. Johan laat ons zien hoe een moderne welstandsnota eruit kan zien. Daarbij geeft hij voorbeelden uit Barneveld, maar ook uit Nijkerk en Staphorst, want ook daar is SVP betrokken bij de welstandsnota’s.

Wilt u leren van de ervaringen van Johan Galjaard of met hem in discussie? En wilt u vakgenoten ontmoeten tijdens de borrel? Meld u dan snel aan voor het Kenniscafé op 5 april door te mailen naar r.engel@kennislabvoorurbanisme.nl. Locatie: de Henricuskerk in Amersfoort. Deelname is gratis voor partners van het lab, hun introducés en abonnees van Elba Media. Klik hier voor meer informatie.