Keynote op ISOCARP congres in Jakarta

Esther Vlaswinkel presenteert het ontwerpend onderzoek naar de stad van de toekomst op het World Planning Congres Beyond the Metropolis. Haar presentatie New paradigm, New vocabulary zette de toon voor de discussie in track 2 over the peri-urban interface oftewel hoe stad en ommeland beter met elkaar kunnen worden verweven. De ordeningsprincipes en ontwerpinstrumenten die bedacht zijn voor de oostelijke stadsrand van Utrecht inspireren ook op internationaal niveau! Bijzonder om op een congres met deelnemers uit de hele wereld onze idee├źn over de stad van de toekomst te mogen delen!

Esther en Minze Walvius van Advier zijn de hele week in Jakarta. Donderdag 12 september nemen ze deel aan de afsluitende paneldiscussie.

De studie was een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, de TU Delft, Vereniging Deltametropool, de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, de Directoraten-generaal Mobiliteit, Ruimte en Water en Rijkswaterstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van BZK.