190117 SVP architectuur stedenbouw SET amsterdam compact wonen modulaire

Modulaire woningbouw, wat is de volgende stap?

Modulair bouwen en ontwerpen wint momenteel snel aan terrein. De modulaire systemen worden continu doorontwikkeld en zijn steeds breder toepasbaar. Mede daardoor worden steeds vaker hoogwaardiger projecten ermee gerealiseerd. Ons beste voorbeeld is SET, dat met zijn uitstraling niet het gevoel geeft van tijdelijkheid. Dat de gebouwen op een gegeven moment ook weer uit elkaar kunnen, om vervolgens elders weer geassembleerd te worden, is vanuit het perspectief van circulair bouwen juist een pre.

SVP is zeer actief als het gaat om modulaire woningbouw. Naast verschillende recent opgeleverde en nog geplande projecten waarbij modulaire bouwsystemen zijn toegepast, hebben wij ook onderzoek naar het historisch perspectief en de betekenis van compact wonen gedaan. Met de studie ‘Skinny House’ werd bijvoorbeeld een stedelijke variant van de bekende typologie Tiny House onderzocht. Het doel daarvan is om de compacte woning als typologie serieus te nemen en kwaliteit te geven.

Maar wat is de volgende stap? Op 14 februari zal SVP een blik in de toekomst werpen en daar kunt u bij zijn. Klik hier om aan te melden.