Nobelhorst, een wijk met ruimte voor initiatieven

Het is tijd om één van onze langstlopende projecten in het zonnetje te zetten. Het stedenbouwkundige plan voor Nobelhorst is al een hele tijd in onze handen. Nobelhorst is een wijk voor initiatieven: zelfbouwen, kopen, huren, ondernemen – stadsdorp Nobelhorst biedt volop de ruimte om iedere woon- of werkdroom waar te maken.
 
De betrokken partijen, de gemeente Almere, Ymere en Dura Vermeer, hebben afgesproken om als co-makers met elkaar te gaan samenwerken. Door niet het eigen belang, maar de ambitie: een wijk met sociale cohesie, centraal te stellen kan sneller, efficiënter, beter en goedkoper ontwikkeld en gebouwd worden; en het is ook nog leuker!
 
De pressure cooker, een typische SVP samenwerkingsvorm, is meerdere malen ingezet om in co-creatie tot de beste oplossingen te komen. Dit nieuwe stuk stad heeft op die manier niet alleen alle vereisten van de opdrachtgevers afgevinkt, maar ook alles in zich waar de buurt om vroeg: genoeg ruimte om een hechte en diverse gemeenschap op te bouwen.
 
#ruimtemakenruimtegeven #ruimtecreeren #ruimteomteleven #ruimtevoornatuur #ruimtevanSVP