Poortgebouw in Gebruik

Het nieuwe poortgebouw van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden vormt de eyecatcher van de vernieuwde rioolwaterzuivering in Utrecht. Voorheen was de rioolwaterzuivering Utrecht niet of nauwelijks zichtbaar in de stad, hoewel het ingebed ligt tussen de wijken Ondiep en Overvecht. Met de komst van het Poortgebouw heeft de rioolwaterzuivering een duidelijk gezicht naar de stad Utrecht gekregen en toont het waterschap haar aanwezigheid.

Naast het ontwerp van het poortgebouw lag ook de supervisie over de inpassing van de nieuwe installatie van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Utrecht in handen van SVP. Advies bureau Haver Droeze was verantwoordelijk voor het inrichtingsplan van het hele terrein.

Het gebouw is opgevat als een poortgebouw: het gebouw vormt letterlijk en figuurlijk de entree naar het rioolwaterzuiveringsterrein. De ‘poort’ van het gebouw scheidt het gehele gebouw in twee delen. De ene zijde van de poort huisvest alle administratieve en bijeenkomst functies. De andere zijde van de poort huisvest de werkplaats, de opslag en het laboratorium.

Lees hier een artikel op Architectenweb.

Of lees hier meer over het project op onze website.