02-svp-architectuur-stedenbouw-aalsmeer-nieuw-oosteinde-straatmeubilair-openbare-ruimte-bank-prullebak2
01-svp-architectuur-stedenbouw-aalsmeer-nieuw-oosteinde-straatmeubilair-openbare-ruimte-bank-prullebak1
03-svp-architectuur-stedenbouw-aalsmeer-nieuw-oosteinde-straatmeubilair-openbare-ruimte-bank-prullebak3
04-svp-architectuur-stedenbouw-aalsmeer-nieuw-oosteinde-straatmeubilair-openbare-ruimte-bank-prullebak4

Aalsmeer Nieuw Oosteinde

Straatmeubilair op maat

De door SVP ontworpen uitbreiding Nieuw-Oosteinde is een nieuwe woonwijk in Aalsmeer van circa 2.000 woningen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling was het creëren van een dorpse woonomgeving met een gevarieerd laagbouwmilieu.

Naast het stedenbouwkundige plan heeft SVP ook de openbare ruimte ontwikkeld. Als onderdeel hiervan is voor Nieuw Oosteinde een specifieke lijn straatmeubilair ontworpen, passend bij de totale uitstraling van de wijk. De serie bestaat uit een zitelement met houten zitting en rugleuning, een afvalbak, een fietsaanleunhek en een informatiebord.

De ontwerpen zijn zorgvuldig gedetailleerd en hebben een vriendelijke en dorpse uitstraling. De elementen zijn uitgevoerd in een staalconstructie met een poedercoat-finish waardoor een duurzame en slijtvaste toplaag is gecreëerd. De kleuren zijn afgestemd op de inrichting van het openbare gebied en de bebouwing, waardoor de hele wijk een grote mate van samenhang heeft gekregen. Het straatmeubilair is opgenomen in de collectie van de firma Jan Kuipers uit Nunspeet, en kan inmiddels ook voor andere projecten ingezet worden.

opgave

ontwerp straatmeubilair voor de nieuwe uitbreiding Nieuw Oosteinde

locatie

Oosteinderpoelpolder bij Aalsmeer

opdrachtgever

Van Hoogevest Amersfoort en Woningbouwvereniging Eigen Haard Amsterdam

ontwerp

1999