09-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-gevel4
05-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-kantine
10-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-kantine2
01-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-gevel1
03-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-keuken
04-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-gymzaal
06-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-interieur
07-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-plattegrond
08-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-gevel3
02-svp-alkmaar-vso-school-onderwijs-welzijn-architectuur-interieur-zorg-gevel2

Alkmaar VSO-School

Speciaal onderwijs in Passief Bouwsysteem

Integratie onderwijs, zorg en therapie

Op deze mooie groene locatie zijn twee gebouwen gerealiseerd die door SVP ontworpen zijn. Eén gebouw betreft een reguliere basisschool. Het andere gebouw biedt onderdak aan een VSO school (een Mytylschool voor kinderen van 12 tot 20 jaar). In dit gebouw wordt geïntegreerd onderwijs, zorg en therapie aangeboden.

Trotse extraverte uitstraling

De lokalen zijn gegroepeerd rondom diverse leerpleinen die een praktisch karakter hebben. We hebben lichte frisse kleuren gebruikt die het interieur een vriendelijk en rustig effect geven waar de leerlingen zich prettig bij voelen.

Fris en duurzaam gebouw in passief jasje

Voor het project is de ambitie ‘Frisse School’ (Klasse A/B) geformuleerd en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebouw is uitgewerkt volgens het Passief Bouwen principe, waarbij de wanden zeer goed geïsoleerd zijn. Er behoeft weinig warmte ingebracht te worden vanwege de thermosfleswerking. Het gebouw wordt gekoeld door middel van een vloerverwarmingssysteem. Hoewel dit niet noodzakelijk is, zijn de ramen op verzoek van de gebruikers wel te openen.

opgave

VSO school met sportvoorzieningen

locatie

Amstelstraat Alkmaar

oppervlak

2.440 m2

opdrachtgever

Gemeente Alkmaar

ontwerp

2011

oplevering

2013