melkfabriek_locaties_LUFO
melkfabriek_locaties_SCHEMA-01
01-svp-almere-gevel
04-svp-almere-melkfabriek-gevel3
02-svp-almere-melkfabriek-plattegrond
03-svp-almere-melkfabriek-gevel2
05-svp-almere-melkfabriek-gevel4
06-svp-almere-melkfabriek-gevel5

Almere Nobelhorst Melkfabriek Veld 1

Karakteristieke woningen zetten de toon

Bijzonder gebouw aan de Brink

In het eerste bouwveld van Nobelhorst heeft SVP het ontwerp gemaakt voor een bijzonder appartementencomplex, de Melkfabriek. Het gebouw staat letterlijk in het hart van de wijk op het kruispunt van de twee lanen. Het gebouw is één van de eerste opgeleverde gebouwen en dus een belangrijk visitekaartje voor de wijk. Het nieuwe complex straalt de essentie van Nobelhorst uit, wonen in een gevarieerd stadsdorp!

Menselijke maat en schaal

Doordat het gebouw is opgeknipt in verschillende delen die ieder een eigen materialisatie en kapvorm hebben sluit het gebouw, ondanks de bouwhoogte van deels 4 lagen met kap, naadloos aan op de omliggende grondgebonden woningen langs de laan. De gesegmenteerde opbouw van het volume verwijst naar de architectuur van oude fabrieksgebouwen zoals die vroeger ook in dorpen stonden, vandaar ook de naam ‘De Melkfabriek’.

Bijzondere detaillering met een dorpse uitstraling

De woningen zijn georganiseerd rondom twee portiekontsluitingen en hebben mooie buitenruimtes in de vorm van loggia’s aan de laanzijde. Bijzondere details zoals de gekeimde vlakken aan weerszijden van de ramen geven de suggestie van luiken. Ook de entree heeft bijzondere aandacht gekregen. Op de begane grond is een collectieve ruimte opgenomen die door de huurders zelf is ingericht en wordt gebruikt als gezamenlijke woonkamer.

opgave 

appartementengebouw met 32 sociale huurwoningen

locatie

Almere Hout, wijk Nobelhorst

bouwkosten

€ 3.516.000,00

opdrachtgever

 Ymere

hoofdaanemer

Dura Vermeer

ontwerp

2012

oplevering

2014

beelden

Sjaak Henselmans en SVP