02-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur2
01-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur1
05-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur5
07-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur7
08-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur8
09-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur9
06-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur6
11-svp-amstelveen-albert-heijn-combinatiegebouwen-architectuur-woningbouw-appartementen-werk-winkelgebied-exterieur9

Amstelveen Albert Heijn

Gevarieerd programma in één volume

Nieuwe bebouwing passend in straatbeeld

De locatie is gelegen aan de Amstelveenseweg die gekarakteriseerd wordt door losse woonbebouwing uit verschillende tijden. Het nieuwe gebouw met licht gebogen kap heeft een uitstraling die past bij de voorname villa’s die het oorspronkelijke beeld langs deze weg bepaald hebben. Aan de achterzijde is de bebouwing lager. Daar bevindt zich een groot deel van de winkel met daarbovenop een parkeerdek. Op maaiveld aan de zijkant van het gebouw zijn ook nog parkeerplaatsen gelegen. Er is veel aandacht geweest voor de inpassing in het bestemmingsplan en het contact met de buurtbewoners. Het wegprofiel ter plaatse van de nieuwbouw wordt aangepast zodat een veilige situatie voor alle verkeersstromen ontstaat.

Samen onder één dak

Aan de straatkant heeft de bebouwing op de begane grond een open en uitnodigend karakter. Daar bevindt zich de entree van de Albert Heijn en kan de voorbijganger de winkel in kijken. De woningen ontlenen hun identiteit aan grote dakkapellen in het gebogen dak. Aan de zijde van het parkeerdek ogen ze als vrijstaande woningen die van elkaar gescheiden zijn door dakterrassen. Het laden en lossen bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw en gebeurt overdekt zodat de buurt hier geen hinder van ondervindt.

opgave

winkel Albert Heijn, parkeerdek, 3 woningen en kantoor 

locatie

Amstelveen

bruto oppervlak

2.755 m2 waarvan 1.922 m2 winkeloppervlak

opdrachtgever

Ko van der Linden

hoofdaannemer

Aalberts Bouw BV

procesmanagment  

Interveni

ontwerp

2011

oplevering

2014

beelden

Sjaak Henselmans