02-svp-debilt-demeeuw-binnentuin
03-svp-debilt-demeeuw-voordeur
04-svp-debilt-demeeuw-achter
05-svp-debilt-demeeuw-interieur
06-svp-debilt-demeeuw-interieur
07-svp-debilt-demeeuw-interieur
08-svp-debilt-demeeuw-interieur
10-svp-debilt-demeeuw-interieur
09-svp-debilt-demeeuw-interieur
11-svp-debilt-demeeuw-interieur
01-svp-debilt-demeeuw-gevel

De Bilt Woonoplossingen De Meeuw

Modulaire woning voor flexibele huisvesting

Flexibel en comfortabel wonen

De vraag naar flexibele, tijdelijke huisvesting groeit. Voor De Meeuw heeft SVP een aantal ontwerpen gemaakt voor compacte en verplaatsbare grondgebonden woningen in de Bilt. Het betreft een modulair concept waarbij het programma een hele reeks aan mogelijkheden biedt variërend van een éénpersoons studio tot een gezinswoning met meerdere slaapkamers. Door het flexibele modulaire systeem zijn de woonoplossingen aanpasbaar in grootte, comfort en ontwerp. De concepten worden opgepikt als een interessant alternatief voor de traditionele woningbouw.

Een hoogwaardige uitstraling voor een tijdelijke oplossing

Er is gestreefd naar maximale functionaliteit en een hoogwaardige uitstraling voor zowel interieur als exterieur. De gevel van het modulaire systeem is zo ontworpen dat bij schakeling of stapeling geen repetitie optreedt, maar een gevarieerd, samenhangend beeld ontstaat. Bij één van de ontwerpen worden schuifbare geveldelen toegepast die enerzijds fungeren als zonwering en anderzijds een wisselend gevelbeeld opleveren.

Klein maar fijn

Het interieur is hoogwaardig afgewerkt in materiaal en detail. Ondanks de tijdelijke, flexibele woonoplossing voelt het interieur huiselijk en persoonlijk. De inrichting is meegenomen in het ontwerp van het modulaire systeem. De compacte, efficiënte inrichting maakt optimaal gebruik van de ruimtes mogelijk. Door het aanbieden van uiteenlopende woonsferen is de woonoplossing aantrekkelijk voor diverse doelgroepen.

opgave

ontwerp interieur en exterieur modulaire woningen 

locatie

De Bilt

opdrachtgever

De Meeuw

ontwerp

2016