02-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-gevel1
08-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-binnen2
05-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-gevel3
06-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-gymzaal1
07-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-gymzaal2
01-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-1
04-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-binnenkant
03-svp-den-haag-morsestraat-gymzalen-interieur-onderwijs-welzijn-architectuur-gevel2

Den Haag Gymzalen Morsestraat

Functioneel en uitnodigend

Nieuwe functie op bestaande locatie

Aansluitend aan de bebouwing van het Hofstad Heldring College is een tweelaags bouwdeel gesloopt waar een nieuw gebouw met drie gymzalen voor in de plaats is gekomen. De gymzalen worden gebruikt door het Hofstad Heldring College maar ook door De Populier waardoor een duidelijke entree aan de Morsestraat diende te komen. Door het hoge overstek met daaronder een grote glazen entree heeft het gebouw een uitnodigend karakter. Onder het overstek naast de glazen entree kunnen de fietsen worden gestald van de leerlingen van De Populier.

Overzichtelijke entreehal

Bij binnenkomst valt de hoge entreehal in het oog. Een brede trap voert naar een tussenbalkon met op de koppen de trappen die leiden naar twee gymzalen op de verdieping. Deze zalen zijn samen te voegen waardoor één grote sportzaal ontstaat. Op de begane grond bevindt zich de derde grote gymzaal.

Passend in de omgeving

In de gevel is de opbouw van de dubbele lagen zichtbaar en is gekozen voor een donkergele baksteen om aansluiting te vinden met de belendende gebouwen.

opgave

drie gymzalen voor het voortgezet onderwijs

locatie

Morsestraat Den Haag

bruto oppervlak

2.000 m2

opdrachtgever

De Haagse Colleges

ontwerp

2009

oplevering

2012