09-svp-hilversum-mussenstraat-ateliers
01-svp-hilversum-mussenstraat-plein
05-svp-hilversum-mussenstraat-werkunits
04-svp-hilversum-mussenstraat-woonwerk
08-svp-hilversum-mussenstraat-stadswoningen
06-svp-hilversum-mussenstraat-longstay
07-svp-hilversum-mussenstraat-bedrijfverzamel
02-svp-hilversum-mussenstraat-vogelvlucht
03-svp-hilversum-mussenstraat-werf35
10-svp-hilversum-mussenstraat-topview
11-svp-hilversum-mussenstraat-diagramma
12-svp-hilversum-mussenstraat-diagramma

Hilversum Mussenstraat werf35

Wonen en werken in en rondom opgeknapt industrieel erfgoed

De plek waar alles kan

Werf35 is een inspirerende omgeving met een uniek karakter dat uitnodigt tot bedrijvigheid en nieuwe initiatieven. De industriële gebouwen van de gemeentewerf en de uitstraling van de openbare ruimte zijn de smaakmakers van het gebied. Aan dit industriële karakter van de bestaande bebouwing is een nieuwe eigentijdse laag toegevoegd. Met een flexibel raamwerk ontwikkelt de werf langzaam zijn contouren en kan het gebied organisch groeien. De werkelijke vraag en behoefte van ondernemende mensen bepalen de invulling, innovatie en kruisbestuiving tussen partijen kan op deze manier plaatsvinden. De werf is een plek waar onverwachte programma’s en experimenten ontstaan.

Thuis voor ondernemende mensen die hun droom willen waarmaken

Werf35 is geen plek voor een vastomlijnde doelgroep maar voor ondernemende mensen, die net niet in de hokjes van de marketeers passen: een unieke plek voor unieke mensen. Mensen die geen baan hebben maar werk. Mensen die geen standaard huis zoeken maar een goede plek om te leven met ruimte voor ideeën.

Een creatief woonmilieu

De oude pleisterfabriek vormt het hart van de werf en is de centrale ontmoetingsplek. Het plein nodigt uit tot verblijven en ontmoeten en is geschikt voor tijdelijke functies en kleinschalige evenementen. Werken en recreëren doe je in de plint rondom het plein. Dit is een mix van ateliers, bedrijfsverzamelruimtes, werkplaatsen en studio’s. Een uniek gebouw aan het plein met een iconisch hoogteaccent is een nieuwe eyecatcher in het gebied. Aan de rand van de werf vind je een mix aan woningtypes voor verschillende doelgroepen en prijscategorieën.

opgave

ontwikkelvisie voor transformatie werf35

locatie

Mussenstraat Hilversum

opdrachtgever

Aalberts bouw

in samenwerking met

Bureau voor gebiedscommunicatie

ontwerp

2015