01-svp-hilversum-stationstoren-architectuur-stedenbouw-appartementen-participatie-cocreatie-straatbeeld1
02-svp-hilversum-stationstoren-architectuur-stedenbouw-appartementen-participatie-cocreatie-straatbeeld2
03-svp-hilversum-stationstoren-architectuur-stedenbouw-appartementen-participatie-cocreatie-straatbeeld3

Hilversum Stationstoren

Geef de stationstoren vorm

Met de oproep ‘Geef de stationstoren vorm’ is Hilversummers gevraagd mee te denken over de uitstraling en vormgeving van de stationstoren en de inrichting van de openbare ruimte.

De mensen die zich hebben aangemeld vormden de Adviesgroep Architectuur Stationstoren. SVP Architectuur en Stedenbouw heeft als onafhankelijke stedenbouwkundige samen met een onafhankelijke voorzitter (Marion van der Voort Communicatie advies) leiding gegeven aan deze Adviesgroep. De groep kwam drie zaterdagochtenden bijeen. Er is gezamenlijk hard gewerkt naar een eindproduct.

De opdracht van de Adviesgroep Architectuur Stationstoren was om een advies aan de gemeenteraad uit te brengen met aanbevelingen over de uitstraling en vormgeving van de stationstoren en de inrichting van de openbare ruimte. De kernvraag was: hoe maken we de stationstoren het ‘visitekaartje’ van de stad? De adviezen van de Adviesgroep Architectuur Stationstoren zijn samengesteld uit de overwegend gelijkluidende meningen die naar voren zijn gebracht.

Naast het advies zijn in de eindrapportage de discussiepunten, de werkwijze en het vervolg verwoord. SVP heeft de bijeenkomsten inhoudelijk vorm gegeven en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de uiteindelijke rapportage.

opgave

participatieproces advisering architectuur stationstoren

locatie

Hilversum, hoek Schapenkamp en Stationsstraat

opdrachtgever

Gemeente Hilversum

in samenwerking met

Marion van der Voort Communicatie advies

uitgevoerd

2009