01-svp-architectuur-stedenbouw-uitgeest-basisschool-interieur-onderwijs-welzijn-schoolplein
02-svp-architectuur-stedenbouw-uitgeest-basisschool-interieur-onderwijs-welzijn-schoolplein2
03-svp-architectuur-stedenbouw-uitgeest-basisschool-interieur-onderwijs-welzijn-klaslokaal
06-svp-architectuur-stedenbouw-uitgeest-basisschool-interieur-onderwijs-welzijn-plattegrond
04-svp-architectuur-stedenbouw-uitgeest-basisschool-interieur-onderwijs-welzijn-doorsnede
05-svp-architectuur-stedenbouw-uitgeest-basisschool-interieur-onderwijs-welzijn-doorsnede2

Uitgeest basisschool

18 klassige basisschool

In de uitbreidingswijk De Waldijk te Uitgeest is een nieuwe 18-klassige basisschool gerealiseerd met een vernieuwend onderwijsprogramma. Ten behoeve van het Ontwikkelingsgericht Onderwijs is een flexibel gebouw ontworpen waarin op verschillende manieren onderwijs gegeven kan worden.

In één vleugel van het gebouw kunnen meerdere lokalen door middel van schuifwanden tot één grote, maar wel gelede ruimte worden samengevoegd. In de andere vleugel hebben standaard klaslokalen een extra tussenlokaal gekregen ten behoeve van individueel onderwijs. De beide vleugels zijn ruimtelijk aan elkaar verbonden via een centrale ontmoetingshal met vide.

In het interieur worden kleuren en materialen toegepast met een warme uitstraling.

De school heeft meerdere entrees die toegang geven tot de verschillende vleugels op de verschillende verdiepingen. De entrees sluiten tevens aan op de stedenbouwkundige looproutes in de wijk. Gelegen op een centrale plek, op het snijpunt van een oude dijk en het nieuwe groene hart van de wijk zal het gebouw een belangrijke markering worden.

opgave

18-klassige basisschool voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

locatie

Uitgeest, Waldijk

opdrachtgever

Stichting Tabijn

hoofdaannemer

Aannemingsbedrijf Tromp

bruto oppervlak

2.620 m2

bouwkosten

ca. € 2.500.000,00

ontwerp

2004

oplevering

2005