01-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-gevel
02-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-gevel
03-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-gevel
04-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-schoolplein
05-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur-gymzaal
06-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur
07-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur
08-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur
09-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur-leerplein
10-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur
11-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur
12-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur-crearuimte
13-svp-utrecht-kindercluster-ibisdreef-interieur-speellokaal

Utrecht Kindercluster Ibisdreef

Samen onder een dak- kindercluster Ibisdreef

Passend in de wijk maar ook onderscheidend

De locatie wordt gekenmerkt door typisch jaren 60 flatgebouwen met een gestructureerde gevelopbouw. Het schoolgebouw voegt zich daarin door zijn strenge gevelritmiek, maar onderscheidt zich daar ook van door een afwijkende materialisatie. De warme vriendelijke uitstraling van metselwerk met verfijnde details in de vorm van rollagen en terugliggende vlakken van een ander verband sluit goed aan bij de functie van het gebouw. Alhoewel het twee scholen betreft hebben ze als Brede School een gezamenlijke uitstraling.

Een gebouw op maat

De scholen zijn overhoeks geplaatst, waardoor ze beiden optimaal in het zicht liggen. In het interieur hebben de verschillende gebruikers ieder hun eigen accenten,  toegespitst op de onderwijsvisie en hun eigen kleur- en materiaalgebruik. Het gebouw heeft geen voor- en achterkant, maar een formele zijde met hoofdentree en een informele zijde voor de kinderen. Daar liggen de entrees van de scholen en vormt het schoolplein samen met het openbare groen een mooie speelplek. De hoofdentree geeft toegang tot een gemeenschappelijk deel met ontmoetingsruimte, ouderlokaal en gymzaal dat ook in de avonduren separaat te gebruiken is door de buurt.

opgave

twee 10-klassige basisscholen, ontmoetingsruimte, ouderlokaal, VVE en een gymzaal

locatie

Utrecht, Ibisdreef

bruto oppervlak

4.180 m2

opdrachtgever

Gemeente Utrecht

ontwerp

2015

oplevering

2017