01-svp-utrecht-veemarkt-architectuur-stedenbouw-woningbouw-binnenstedelijk-participatie-cocreatie-dakterras
02-svp-utrecht-veemarkt-architectuur-stedenbouw-woningbouw-binnenstedelijk-participatie-cocreatie-straatbeeld
04-svp-utrecht-veemarkt-architectuur-stedenbouw-woningbouw-binnenstedelijk-participatie-cocreatie-gevel
03-svp-utrecht-veemarkt-architectuur-stedenbouw-woningbouw-binnenstedelijk-participatie-cocreatie-doorsnede

Utrecht Veemarkt

Stedelijk wonen in het groen in blok L

Ontwikkelen in co-creatie

Wonen op de Veemarkt in blok L betekent kiezen voor vrijheid. Vrijheid om je buurt, je woonomgeving en je woning in te richten naar eigen wensen. Dura Vermeer en SVP ontwikkelden in het kader van een selectie gezamenlijk een concept van stedelijk wonen in het groen dat in mede-opdrachtgeverschap samen met bewoners verder ingevuld kan worden. Er wordt maximaal geprofiteerd van de groene omgeving. Maar ook de binnenzijde van het bouwblok vormt door de grote tuinen een verrassend groene long in de stad.

Voor ieder wat wils

In het stedenbouwkundig plan zijn diverse woningtypes opgenomen in verschillende prijsklassen. De terraswoningen hebben een groot dakterras in het binnengebied waaronder plek is voor parkeren. Maar ook een voortuin op het zuiden waar je lekker kunt zitten. De stadswoningen hebben verschillende opties in de plattegrond en kunnen uitgebreid worden tot vier bouwlagen. De herenhuizen zijn bijzonder ruim en kunnen in verschillende beukmaten worden toegepast, in deze woningen is ook veel ruimte voor werken aan huis.

Stoere architectuur met een persoonlijke uitstraling

Het structuurplan biedt door de invulling met verschillende casco’s en plattegronden al veel variatie. Hier wordt door de keuzes die bewoners kunnen maken in de architectuur nog een extra dimensie aan toegevoegd. Door een toolbox op te stellen met bepaalde basisindelingen voor de gevel en een aantal opties kan iedereen zijn woning naar eigen smaak samenstellen. Daarnaast zijn ‘gevelsieraden’ ontworpen waarmee iedereen zijn woning kan personaliseren.

opgave

stedenbouwkundig plan en ontwerp van 49 woningen

locatie

Utrecht, Veemarktterrein

opdrachtgever

Dura Vermeer

ontwerp

2014