SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier06
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier03
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier09
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier04
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier07
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier08
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier05
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier14
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier10
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier11
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier12
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier13
SVP-architectuur-stedenbouw-amersfoort-villa-paaslo-woonhuis-particulier02

Villa Paaslo

voorbeeld voor duurzaam bouwen

villa op het hoogste punt van amersfoort

Wie Amersfoort kent weet dat het vrij vlak is, op één heuvel na. Boven op ‘de berg’ is inmiddels een fraaie rode woning verrezen. Vanuit dit huis is het indrukwekkende uitzicht over Amersfoort te bewonderen. Het is een echt huis, zoals een kind hem zou tekenen, met een puntdak en een schoorsteen. Toch oogt het eigentijds en modern met zijn donkere kozijnen, witte kaders en houten gevelschermen. De bijzondere rode baksteen met rode voeg maakt het geheel af.

Duurzaam voorbeeld

“Mijn hele leven staat in het teken van duurzaamheid” vertelt opdrachtgever en eigenaar René van der Borch tot Verwolde trots, “Wanneer ik iets bouw dat er 100 jaar of meer moet staan, vind ik dat het moet meegaan met zijn tijd. Villa Paaslo is het resultaat”. Met duurzame snufjes als geïntegreerde zonnepanelen op het zuiden, regenwaterinfiltratie, een bodem warmte installatie die de verwarming van het huis regelt, gasloos wonen en de slimme plaatsing van gevelopeningen is het gebouw een voorbeeld voor duurzaam bouwen.

Ruimtelijk Interieur met indrukwekkende details

Wanneer je binnenkomt valt direct de enorme hoeveelheid daglicht op. Dankzij de grote dakkapel op de bovenste verdieping en een open trappenhuis, wat op de millimeter nauwkeurig is uitgetekend, kan het licht tot diep in de woning doordringen. Ook wat betreft de indeling van de plattegrond voelt de woning zeer ruimtelijk aan. Rondom een kern, waar de natte cellen, installatieruimtes en bergingen zijn ondergebracht, liggen steeds de woonfuncties. Vanuit deze ruimtes is de relatie met buiten erg fijn met als hoogtepunt de enorme schuifpui richting de achtertuin. Het ontwerp van het vaste meubilair in de woning vergroot ook nog eens de ruimtelijkheid in huis, bijvoorbeeld door de lange kastenwanden die over de gehele lengte van de woning doorlopen. Wat ons betreft is dit huis een verrijking voor de Amersfoortse berg en kan het er met gemak 100 jaar blijven staan.

ontwerp

2018

Opdrachtgever

René van der Borch tot Verwolde

aannemer

Heilijgers