01-svp-wageningen-campus-vogelvlucht
07-svp-wageningen-campus-gevel3
02-svp-wageningen-campus-gevel
09-svp-wageningen-campus-entree2
04-svp-wageningen-campus-interieur
03-svp-wageningen-campus-interieur
05-svp-wageningen-campus-interieur
06-svp-wageningen-campus-interieur

Wageningen Campus Plaza

Wonen, studeren, winkelen, ontmoeten op Campus Plaza

Levendigheid op de campus!

Met de komst van Campus Plaza komen de eerste bewoners op de universiteitscampus van Wageningen te wonen. De komst van deze nieuwe functie is een echte aanwinst en betekent dat de campus levendiger zal worden en dat de sociale veiligheid wordt vergroot. Het aanbod van de nieuwe huisvesting biedt bovendien kansen voor locale ondernemers in de commerciƫle plint van het complex.

Nieuw entreeplein en gemeenschappelijk binnenterrein

Aan de voet van de studentenhuisvesting is een nieuw plein ontworpen dat aan de drukke fietsroute naar de binnenstad ligt. Het plein heeft een sterke ruimtelijke kwaliteit en vormt een mooi contrast met het groene, parkachtige middengebied. Studenten kunnen te zijner tijd zelf bepalen hoe ze dit binnenterrein precies willen inrichten. Zij kunnen bijvoorbeeld in proeftuinen hun eigen ‘groene’ experimenten letterlijk beproeven: Learning by doing. Ook in de gevels van het gebouw wordt ruimte geboden aan duurzame experimenten.

Zelfstandig wonen of in een groep

In het plan kan op verschillende manieren gewoond worden: zelfstandig of in een groep. Het kenmerk van alle wooneenheden is de beschikbaarheid van eigen sanitaire voorzieningen. In de groepswoningen wordt een gemeenschappelijke woonkeuken met buitenruimte gedeeld. Er wordt zowel aan de straatzijde als aan de binnenzijde gewoond, waardoor de sociale veiligheid aan alle zijden gewaarborgd is. Het is de ambitie om duurzaamheid op een zichtbare en interactieve wijze in het plan te brengen, aansluitend op de hoge ambities van de gemeente en de universiteit.

opgave

440 studentenwoningen, 1.320 m2 commerciƫle ruimte, 1.000 m2 kinderdagverblijf, fiets- en parkeerkelder, interieurinrichting en terreininrichting

bruto oppervlak gebouw

18.286 m2

bruto oppervlak kavel

2 ha

locatie

Wageningen, Campus WUR

opdrachtgever

Campus Plaza bv.

oplevering

2016