locaties_LUFO
zaanbocht_locatie_SCHEMA-01
04-svp-wormer-zaanbocht-gevel-3
01-svp-wormer-zaanbocht-gevel
02-svp-wormer-zaanbocht-gevel-2
03-svp-wormer-zaanbocht-locatie
05-svp-wormer-zaanbocht-interieur-1
06-svp-wormer-zaanbocht-interieur-2
07-svp-wormer-zaanbocht-water
08-svp-wormer-zaanbocht-water-2

Wormer Zaanbocht

Wormer – Wonen aan de Zaan

Onderdeel van het rijke Zaanse verleden

De locatie is gelegen op een prachtige plek aan de oever van de Zaan en is onderdeel van het rijke Zaanse verleden. Verderop langs de kade staan nog mooie rijk gedecoreerde metselwerk pakhuizen en een oude fabriek. Direct naast de locatie zijn in de jaren 90 vier hoge woontorens gerealiseerd van negen lagen hoog. Aan de andere zijde worden de volumes kleiner van schaal. De nieuwe woonlocatie vormt letterlijk een scharnier tussen beide schaalniveaus.

Communicatie levert tal van inzichten op

Ten behoeve van de communicatie met geïnteresseerden en belanghebbenden hebben we verschillende modellen gemaakt om de voorkeur te peilen. Via een website van Eigen Haard kon gestemd worden op de verschillende architectonische uitwerkingen. Tijdens een brainstormavond konden mensen reageren op plattegronden en geveluitwerkingen. Deze avonden hebben een keur aan informatie opgeleverd waarmee de plannen verder ontwikkeld kunnen gaan worden.

Alle woningen zicht op het water

Het plan voorziet in diverse typen appartementen in een woontoren die de bestaande reeks van vier beëindigd. In de plint zijn kadewoningen opgenomen die de schaalsprong naar de lagere naastgelegen bebouwing maakt. Doordat de locatie in een bocht van de Zaan gelegen is, hebben alle woningen en appartementen zicht op het water en de pittoreske overkant.

opgave 

ontwerp van kadewoningen en appartementen 

locatie

Wormer, Zaandriehoek

opdrachtgever

Eigen Haard

ontwerp

2015

beelden

SVP architectuur en stedenbouw