Stadsrandenlab in volle gang!

In 2020 onderzoeken Arcam en BNA Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus samen met vijf teams hoe we rood (stad) en groen (landschap) minder kunnen laten botsen in Het Stadsranden-lab.

De Zuidoostelijke stadsrand aan de Diemerscheg van Amsterdam Zuidoost wordt gekenmerkt door verschillende zones en kent ook diverse opgaven. Het bebouwde gebied is omsloten door een kraag van stadsrandparken. Daar binnen sijpelt het groen in de vorm van buurtparken mondjesmaat de stad in. Buiten de kraag ligt een harde rand naar het landschap van de scheg. De scheg is heel moeilijk bereikbaar. Is dat een kwaliteit? Of wil je dat de scheg toegankelijker wordt? Wat is de waarde van de scheg voor de stad? Het team wil kijken hoe de diverse groenstructuren op elkaar en op de stad zijn aangesloten, en wat dit betekent voor de ‘binnenkant’ van de stadsrand, de wijken die in de stadsrand liggen.

Het team bestaat uit: ANA architecten, Bureau B+B, De Natuurlijke Stad, DubbelL buurtontwikkelaars en Esther Vlaswinkel namens SVP.

Lees hier meer over deze studie.