Stem op Villa Paaslo of Stadskeerkring!

De Amersfoortse Stadsbouwprijs heeft als doel om de projecten die in Amersfoort worden gerealiseerd onder de aandacht te brengen. Hoewel de ruimtelijke kwaliteit heel belangrijk wordt geacht, is het niet het enige aspect waar aandacht voor wordt gevraagd. De bijdrage die een project levert aan de stad draagt ook bij aan de waardering. Jullie kunnen ons helpen aan de publieksprijs voor Stadskeerkring of Villa Paaslo, lees hieronder waarom.

Bijdragen aan de stad, dat is nou precies wat de twee genomineerde projecten van SVP doen. Stadskeerkring levert met zijn woonblokken en grote toren niet alleen een belangrijke bijdrage aan de woningbehoefte in Amersfoort, maar verdicht ook op een ontspannen manier, op een steenworp afstand van de binnenstad en alle voorzieningen. Het complex bestaat uit een hof, twee blokken en een toren. Het hof heeft een groot dek in het midden, met daaronder ruimte voor parkeren. Dat is niet alleen fijn om auto’s aan het zicht te onttrekken, het bovendek wordt ook gebruikt door de bewoners als ontmoetingsplek. In totaal zijn er 200 appartementen gerealiseerd in opdracht van Vastbouw, waarvan 80 woningen in de sociale huur voor Portaal. Help ons aan die publieksprijs voor Stadskeerkring.

Maar ook Villa Paaslo is genomineerd en is met duurzame voorzieningen als geïntegreerde zonnepanelen op het zuiden, regenwaterinfiltratie, een bodem-warmte installatie die de verwarming van het huis regelt, gasloos wonen en de slimme plaatsing van gevelopeningen, een voorbeeld voor duurzaam bouwen. Stem hier op Villa Paaslo.

Foto: Vastbouw