SVP ontwerpt een groen landschappelijk centrum voor De Groote Wielen

Het plan is enthousiast ontvangen door de bewoners van de wijk die na lang wachten eindelijk een mooi centrum krijgen. In deze groeiende wijk komt een nieuw toekomstbestendig centrum met woon-, zorg- en winkelfuncties. In opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch hebben SVP architectuur en stedenbouw en OKRA landschapsarchitecten een voorlopig stedenbouwkundig plan opgesteld voor het nieuwe (winkel)centrum. Ook de ontwikkelaars HeijmansAMRialto zijn nauw betrokken bij het proces.

Het centrum wordt op een duurzame, groene en toekomstbestendige manier ontwikkeld waarbij een deel van het winkelcentrum verborgen ligt onder het landschapspark aan de Groote Wielenplas. De interactie van de functies met het landschap en de beleving van het groen voor zowel bewoners als bezoekers zijn de kwaliteit van het centrum. De nadruk ligt op sport, spel, ontmoeten en bewegen. Door bijvoorbeeld het brede en actieve pad met sporttoestellen in het park dat onderdeel is van het hardlooprondje Groote Wielenplas. Zo ontstaat een gezonde leefomgeving die bijdraagt aan het geluk en woongenot van inwoners van de wijk. Een centrale plek in de wijk waar alle kinderen naar school en het kinderdagverblijf gaan. Een centrum waar gesport wordt aan de Groote Wielenplas en een smoothie gedronken wordt op het gezellige terras. Kortom, een gastvrije huiskamer voor iedereen in de wijk.

Lees hier meer over De Groote Wielen en hier wat Architectenweb over ons plan schrijft.