SVP architectuur stedenbouw Rusland Tektonika Krasnojarsk

SVP spreekt tijdens congres in Oost-Siberië

In twee dagen zijn maar liefst 24 ronde tafel gesprekken in Oost- Siberië georganiseerd met een breed scala aan onderwerpen. Van onderwijs en ecologie tot het internationale imago van de stad, allemaal binnen het thema: ‘De toekomst ontwerpen wij samen’. 28-29 november komen professionals, activisten, politici en de stadsbewoners samen om tijdens een stadsforum over de toekomst van de stad Krasnojarsk en gezond stedelijk leven te discussiëren.

De gemeente Krasnojarsk heeft onze collega’s Maartje Luisman en Alexandra Merkulova uitgenodigd om als experts ervaringen te delen over stad maken en stedelijke ontwikkeling. Zij zullen ook deel nemen aan de ronde tafel gesprekken over aantrekkelijke woonmilieus.

Eerder hebben wij een schetsontwerp voor een ecowijk aan de rand van de stad Krasnojarsk ontworpen. Maar een goed plan maak je niet alleen. Zeker niet in het buitenland. Daar heb je lokale kennis voor nodig. Maar wel met een frisse SVP blik, zowel op de inhoud als op de samenwerking. SVP exporteerde de ‘pressure-cooker’ samenwerkingsmethodiek naar Rusland en ontwierp samen met Tektonika de wijk.

Vind hier meer informatie over het congres.