Virtuele rondleiding door International School Utrecht

“Beweging, dans, theater, muziek, dat zijn allemaal elementen die zoveel belangrijker zijn dan samen een taal leren. Ze verbinden meer dan reguliere vakken omdat ze weinig met taal te maken hebben. Het viel ons van het moment dat wij zijn begonnen met het ontwerp van deze school ook op dat er verschillende leeftijdsgroepen zijn, dit in tegenstelling tot de gewone Nederlandse scholen. Dat is uiteindelijk de grootste uitdaging en kans geweest voor het ontwerp”, vertelt Gideon de Jong  van SVP. Dit is onder andere tot uiting gekomen door het bijzondere ontwerp van de entree en de binnenkomst in het non-talige gedeelte van de school.

Architecten Gideon de Jong en Marcel Blom (CROSS architects) nemen je mee op een virtual reality tour door het toekomstige gebouw van ISUtrecht. Bekijk de entree met spiegelplafond alsof je er al echt onder staat, loop over de groene speelterrassen en verbeeld je dat de muziek al in het centrale hart van de school klinkt.

Wie kan er nog meer niet wachten tot 2022? Bekijk hier de hele film. Dit ontwerp is van SVP en CROSS, in samenwerking met DWA, Pieters Bouwtechniek en Copijn landschapsarchitecten.