Welkom in het Senzorakwartier

Met haar prachtige ligging aan de Buitengracht, het centrum en de IJssel op loopafstand is het Senzora kwartier een plek met alleen maar kwaliteiten. Tel daar de karakteristieke panden uit het industriële verleden bij op en je hebt de ingrediënten voor een nieuw binnenstedelijk woonmilieu waar heden en verleden hand in hand gaan.

Deze verschillen tussen heden en verleden laten we in het plan ook duidelijk naar voren komen.  Door de huidige Senzora bebouwing te behouden, beeldbepalende elementen terug te brengen in een nieuwe vorm en door materialen en elementen te hergebruiken. Met deze bouwstenen en het toevoegen van nieuwe volumes ontstaat er een nieuwe woonwijk in Deventer. Waar de sporen van het verleden een belangrijke rol spelen.

Helaas wordt een winnend plan niet alleen geselecteerd op ruimtelijke en architectonische kwaliteiten, maar ook op een financiële bieding. Dat betekent in dit geval dat dit mooie plan nooit gebouwd zal worden want wij verloren deze tender. Ondanks dat zijn wij trots op dit staaltje vakmanschap en vinden wij dit plan een goed voorbeeld van tot welke woon- en leefkwaliteit een integrale aanpak van architectuur en stedenbouw kan leiden.