SVP architectuur stedenbouw - Compact wonen

Zo kan het ook: nog mooier compact wonen

Tijdelijk en modulair bouwen is een hot item. Ook de Volkskrant heeft het over nut en noodzaak van deze bouwvorm: “de ervaring leert dat niet de bouw, maar de juristerij de meeste tijd kost.”. Een vooroordeel is dat tijdelijke bouw er uitziet als ‘tijdelijk’ en esthetisch gezien minder kwaliteit heeft. Onze ervaring is dat tijdelijk en compact wonen qua uitstraling niet onder hoeft te doen voor permanente bouw. Juist omdat tijdelijk steeds vaker permanent is.

Dat mobiele, modulaire en tijdelijke architectuur kan ook gewoon mooi zijn, dat bewijst SET met zijn voorselectie voor de Zuiderkerkprijs, een onderscheiding voor het beste woningbouwproject dat afgelopen jaar is gerealiseerd in Amsterdam en zijn selectie voor Woongebouw van het jaar van Architectenweb.

Er is gebrek aan kleine en betaalbare woningen in de stad. Binnenstedelijke bouwlocaties zijn schaars. Maar juist als er geen oplossing lijkt te bestaan, gaat bij SVP het bloed harder stromen. Met nieuwe concepten voor ‘compact wonen’ als gevolg.
En die plannen bouwen we dan ook. Zoals SET, waar op een tijdelijke plek toch gewoond kan worden. Door te werken met de ontworpen modules van bouwbedrijf Jan Snel en SVP. Die modulaire delen worden met een kraan opgetild en neergezet als appartementen van één, anderhalf of twee modules naast elkaar. Zo wordt in een paar maanden tijd een appartementencomplex neergezet dat tijdelijk, modulair en voor minder huurkosten verhuurd kan worden, dat ook nog eens aangenaam is voor het oog.