Bouw ISU bijna van start

14
Sep
2024

We hebben geweldig nieuws! Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van een van onze speerpuntprojecten International School Utrecht.

Sinds 2019 werkt een team bestaande uit SVP Architectuur en Stedenbouw, CROSS Architecture, Copijn Landschapsarchitecten, Pieters Bouwtechniek en Adviesbureau DWA in opdracht van Gemeente Utrecht aan het ontwerp waarbij een gezonde, groene omgeving centraal staat. Want niets is fijner voor kinderen dan een lekkere buitenruimte. Sterker nog, het terrassenlandschap is integraal onderdeel van het concept. Op meerdere niveaus maken de tuinen en pleinen het landschap onafscheidelijk van het gebouw doormiddel van glooiende lijnen van begroeiing, sierranden en hoogteverschillen.

De school biedt basis- en voortgezet onderwijs aan 1.200 leerlingen van 4 tot 18 jaar en buitenschoolse- en kinderopvang. Hoewel elke leeftijdscategorie een eigen ingang en plek krijgt, speelt verbinding van verschillende culturen een belangrijke rol in het ontwerp. In het hart van het gebouw komen het auditorium en een centraal binnenplein met muziekstudio’s als verbindende factor. Je hoeft elkaars taal niet per se te spreken; hier leer je elkaar spelenderwijs kennen door muziek, dans en theater.

Bouwkundig aannemer Van Wijnen Arnhem B.V. en installateur ITN Installatietechniek starten dit najaar met de voorbereidende werkzaamheden. De verwachting is dat de lessen al in 2027 starten in de nieuwe, duurzame school.

Lees meer over ons project International School Utrecht

Download het bestand
isu architectuur international school scholenbouw