De wereld om ons heen is constant in beweging. Om in onze plannen een goed antwoord te hebben op de veranderende maatschappelijke context, vinden wij het belangrijk om permanent te leren en te innoveren. We zijn nieuwsgierig naar het doen en laten van mensen en dat motiveert ons. Bij elk project doen we nieuwe kennis en ervaring op die we weer kunnen inzetten bij een volgende opgave. En we onderzoeken zelf.
Gemeente Amsterdam heeft SVP gevraagd ontwerpend onderzoek te doen naar verdichting in de na-oorlogse wijk de Bijlmer. Doel van dit onderzoek is om de ontwikkeling van een ‘nieuwe stedelijkheid’ in de Bijlmer zichtbaar te maken, met meer stad én meer landschap. De combinatie van onderzoek en ontwerp geeft de kans om over een aanlokkelijke toekomst van de dreven te ‘dromen’.
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
De transitie naar niet fossiele energiebronnen in één van de grootste uitdagingen waar we voor staan. Dit is niet alleen een technische opgave, maar ook een ruimtelijke. In de prijsvraag hebben wij onszelf uitgedaagd om met ‘nieuwe producenten’ te ontwerpen aan het landschap van de Zeeuwse wateren.
Team: SVP, Oceans of Energy, Viskwekerij Neeltje Jans, Wageningen Marine Research
Een dialoog in de vorm van workshops tussen gemeente Amsterdam en wooncorporaties. Om elkaars wereld beter te leren kennen en samen de ambitie voor het bouwen van woningen te kunnen waarmaken.
Team workshops: SVP, Ana Architecten, LEVS
Van de vijf plekken in de stadsrand die van elkaar verschilden qua stedelijke invulling, landschappelijke context en toekomstplannen, onderzochten wij in een multidisciplinair team stadsrand Zuidoost.
Team: SVP, ANA architecten, Bureau B+B, De Natuurlijke Stad, DubbeLL
Pamflet voor de toekomst - Het nieuwe station Krommerijn dat fungeert als een poort naar Amelisweerd en de Utrechtse Heuvelrug. Een studie voor een nieuwe, maar noodzakelijke aanpak voor stedelijke verdichting waarbij het specifieke landschap de verbinding vormt.
Opdrachtgever AORTA Architectuurcentrum, ism DS Landschapsarchitecten en IMOSS bureau voor stedenbouw
Deze ontwerpstudie onderzocht de toekomst van complexe stedelijke gebieden. Tijdens het onderzoekstraject van een jaar ontdekten wij wat de voorwaarden zijn voor een leefbare stad.
Team: SVP, OKRA landschapsarichitecten, CROSS architecture, Advier, Thefutureinstitute, Info.nl, BPD, The Missing Link
Wat betekent het als we garages inzetten in de huisvestingsopgave? En dan specifiek voor een jongere zonder thuis? Broodnodig want het aantal dakloze jongeren is in de afgelopen 10 jaar verdrievoudigd. De studie Powerhouses is het resultaat van samen met woningbouwvereniging Ieder1 kijken door deze bril.
Team: SVP en Ieder1
Geschiedenis kan je gebruiken om nieuwe betekenis te geven. In Semarang, Indonesië hebben we dat gedaan.
Team: The Missing Link, Tribes@work en SVP
In opdracht van de gemeente Utrecht hebben wij een kookboek gemaakt voor buurthubs: een handleiding hoe, met welke ingrediënten en instrumenten deze kleinschalige op- of overstapplekken in buurten gerealiseerd kunnen worden en hoe ze eruit kunnen zien.
Team: Advier, SVP
Bij het ontwerpen van een veilige omgeving zijn risico’s iets negatiefs. Wij draaien het om en zien kansen.
Team: SVP, NEZZT, Bureau voor Gebiedscommunicatie