Nieuwe opdracht huisvesting voor ouderen

23
May
2024

SVP gaat aan de slag met een nieuw ouderenhuisvesting project! In opdracht van Trebbe maakte SVP Architectuur en Stedenbouw met Adviesbureau Haver Droeze voor Habion een visie voor de mogelijkheden van herontwikkeling van verpleeghuis De Boskamp in Epe. Het plan richt zich op het creëren van een woonomgeving waar 50% van de nog fitte bewoners de andere helft, die meer hulp behoeft, ondersteunt. Deze unieke Habion aanpak bevordert een gevoel van saamhorigheid en zelfredzaamheid binnen de gemeenschap. Met een mix van huurwoningen wordt een gevarieerde omgeving gecreëerd waarin bewoners van verschillende achtergronden samenkomen.

Voor ons is dit een typisch SVP-project: integraal ontwerpen vanuit stedenbouw en architectuur. Daarnaast is ouderenhuisvesting voor ons een speerpunt project waarbij wij onze kennis over bouwen voor deze specifieke doelgroep verder kunnen uitbouwen. Deze samenwerking met Trebbe en Habion is niet de eerste, wij verheugen ons dan ook op dit nieuwe project. Lees meer over onze visie op huisvesting voor ouderen

Beeld: werkatelier onder leiding van SVP architect Marjon Mors met bewoners van vergelijkbaar ouderen project Huis ter Leede in Leerdam.
Lees het nieuwsbericht over dit project

Download het bestand
svp architectuur stedenbouw ouderen huisvesting epe boskamp