Stedelijk wonen met karakter

6
Aug
2024

Vaak wordt gesteld dat stedelijk wonen anoniem is. Wonen in hoge dichtheid betekent echter niet automatisch wonen in blokken zonder eigen identiteit, te midden van infrastructuur en met weinig verblijfskwaliteit. Stedelijk wonen draait in onze ogen juist om ontmoeten en wonen aan plekken met karakter. Een goed voorbeeld is ons project BuitenStad in Hoorn waar bijzondere en ‘eigen’ plekken worden gevormd door ensembles van woongebouwen mét hoge landschappelijke kwaliteit.

Al lopende word je hier als bewoner of bezoeker steeds verrast door een nieuwe ruimte met eigen kwaliteiten. Dat noemen wij een ‘trage stad’: een gewaardeerd binnenstedelijk dwaalmilieu van smalle straatjes en semi-publieke hofjes, met ontmoeting en verrassing. Met in het hart van de wijk een verhoogd ‘stadsbalkon’ met een buurtkamer waar bewoners elkaar ontmoeten en genieten van een kopje koffie of gebruik maken van een flexibele werkplek. Genoeg gelegenheden om je buren te leren kennen en een buurtgevoel op te bouwen, maar gelukkig ook met voldoende plekken om jezelf even terug te trekken.

Wil je weten wat een hoogstedelijk milieu nog meer inhoudt? Lees over onze expertise Stedelijk wonen

Je kunt ook meer lezen over BuitenStad in Hoorn

Aan dit project werken wij samen met Copijn Landschapsarchitecten, HFB Architectuur + HFB, LBP|SIGHT, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV en Hiensch Engineering B.V. in opdracht van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.

Download het bestand
svp architectuur stedenbouw hoorn buitenstad ontmoeting stedelijk hoogstedelijk wonen