Stem op SVP

27
Aug
2024

Stem tot en met 22 september voor de publieksprijs van de Arie Keppler Prijs 2024 want wij willen deze prijs graag in de wacht slepen. Ga naar onze inzending De Nieuwe Tuinderij en klik op de rode button met ‘stem op deze inzending’

De Nieuwe Tuinderij is een dorpsuitbreiding van 500 woningen in de droogmakerij en UNESCO werelderfgoed De Beemster. Ontwerpen in een UNESCO gebied is complex want de hele wereld kijkt mee. Wij waren vanaf dag één tot en met de oplevering van de laatste woning betrokken bij deze bijzondere gebiedsontwikkeling. En ja, we zijn apetrots op dit project waar stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit plus uniek erfgoedbeleid met elkaar vervlochten zijn.

We ontwierpen achtereenvolgens de ruimtelijke visie, het stedenbouwkundig plan, het beeldkwaliteitsplan en in samenwerking met Adviesbureau Haver Droeze het inrichtingsplan voor alle deelgebieden. Als supervisor werkten wij nauw samen met de verschillende architecten om de kernwaarden van het stedenbouwkundig plan te vertalen naar de architectonische ontwerpen voor de woningen. Het bijzondere plan is in 2023 opgeleverd.

Opdrachtgever: Beemster Compagnie (Gemeente Purmerend en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling)

> Lees meer over dit plan

Download het bestand
ariekepplerprijs2024 omgevingsprijs ariekepplerprijs denieuwetuiderij