Internationale dag van de ouderen

1
Oct
2024

Vandaag is het Internationale dag van de ouderen. Onze excursie van vorige week sluit hier helemaal bij aan. We bezochten onder andere ons eigen project Woonzorglandgoed De Trappenberg in Huizen. We maakten niet alleen het integrale masterplan, maar ook het architectonisch ontwerp voor de nieuwe woningen.

Het is altijd leuk om bij de bouw te kijken naar de transformatie van tekening naar realiteit. Bij De Trappenberg konden we de geschiedenis van de plek als het ware voelen. Ook stelden we ons voor hoe de tuinkamers straks een thuis in het landschap zijn.

De Trappenberg hoort bij het bijzondere woon-zorgconcept Seasons waarbij veel aandacht wordt besteed aan verbondenheid tussen de bewoners. Bij Seasons wordt ontmoeting gestimuleerd en nieuwsgierigheid naar anderen geprikkeld. Daarom hebben we voor de hallen in de entrees van de woongebouwen een unieke ‘expositiewand’ ontworpen met herinneringen van de bewoners. Als de bouw klaar is, nodigt deze wand met kijkgaten zeker uit tot een gesprek over elkaars verhaal.

Onze dank gaat uit naar Roy Franken en Ron van Veen voor een warme ontvangst en de rondleiding.

Lees meer over ons project Woonzorglandgoed De Trappenberg

Lees meer over het Seasons concept

Opdrachtgever: Amvest, Waterland Real Estate

In samenwerking met: B+O Architecture and Urban Design, TenBrasWestinga, Adviesbureau Haver Droeze en Koopmans Bouwgroep | TBI

Download het bestand
huisvesting senioren ouderen woonzorglandgoed trappenberg huizen excursie zorg