Voorzieningencluster Banne Noord

17
Oct
2024

Het hart van de wijk Banne Noord krijgt steeds meer vorm. Om deze naoorlogse wijk toekomstbestendig te maken, koos Gemeente Amsterdam voor een integrale aanpak bij de herstructurering. Wij werkten aan zowel de gebiedsvisie als het stedenbouwkundig plan voor het voorzieningencluster Banne Noord en zijn nu als architect betrokken bij de uitwerking van één van de eerste blokken.

In opdracht van Rochdale werken we aan het architectonisch ontwerp voor 47 nieuwe seniorenwoningen rondom een hof. Helemaal SVP, want duurzame leefomgevingen maken waarin ouderen prettig, veilig en gezond kunnen wonen is één van onze expertises. Naast de seniorenhof ontwerpen we ook de toren aan het centrale plein. Hier komen 58 appartementen en studio’s boven commerciële ruimte en een fietsenstalling in de plint. Eind dit jaar wordt de omgevingsvergunning ingediend.

Het voorzieningencluster Banne Noord is niet alleen uitdagend door de hoge duurzaamheidsambities, maar ook door het innovatieve bouwsysteem en de losmaakbare keramische gevelpannen.

Lees meer over Banne Noord

Lees meer over onze visie op huisvesting voor ouderen

Download het bestand
banne huisvesting ouderen voorzieningencluster