De locatie wordt gekenmerkt door typisch jaren 60 flatgebouwen met een gestructureerde gevelopbouw. Het schoolgebouw De Kindercluster Ibisdreef voegt zich daarin door zijn strenge gevelritmiek, maar onderscheidt zich daar ook van door een afwijkende materialisatie. De warme, vriendelijke uitstraling van metselwerk met verfijnde details in de vorm van rollagen en terugliggende vlakken van een ander verband sluit goed aan bij de functie van het gebouw.
Alhoewel het twee scholen betreft hebben ze als Brede School een gezamenlijke uitstraling. De opgave was complex omdat beide scholen op dezelfde locatie wilden zitten. Beide scholen hebben nu de helft van de beste plek, gesitueerd in een L-vorm. Hoewel er eerder nog een harde scheidslijn werd getrokken tussen de beide scholen is er nu sprake van samenwerking. Mede dankzij de vele gesprekken met beide partijen over de wensen en mogelijkheden zijn er nu meerdere functies gesitueerd in dit gebouw. Want er huist ook nog een ontmoetingsruimte, ouderlokaal, VVE en een gymzaal in het gebouw aan de Ibisdreef.
<quote_01>"Het feit dat je een ontwerp maakt zonder met de gebruikers te praten zou echt niet mogen en is verspilde energie"<quote_01><quote_author_01>- Marjon Mors, architect bij SVP<quote_author_01>
De scholen zijn overhoeks geplaatst, waardoor ze beiden optimaal in het zicht liggen. In het interieur hebben de verschillende gebruikers ieder hun eigen accenten, toegespitst op de onderwijsvisie en hun eigen kleur- en materiaalgebruik. Het gebouw heeft geen voor- en achterkant, maar een formele zijde met hoofdentree en een informele zijde voor de kinderen. Daar liggen de entrees van de scholen en vormt het schoolplein samen met het openbare groen een mooie speelplek. De hoofdentree geeft toegang tot een gemeenschappelijk deel met ontmoetingsruimte, ouderlokaal en gymzaal dat ook in de avonduren separaat te gebruiken is door de buurt.